Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă de cutremure la miez de noapte la hotar cu Republica Moldova

Abonare
În această noapte, la câteva minute după miezul nopții, s-au produs două cutremure la hotar cu Republica Moldova, și anume în zona seismică Vrancea, la adâncimi diferite și 17 minute unul de altul.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. În această noapte s-au produs două seisme în zona Vrancea, unul dintre care ar fi fost resimțit și în zona de sud a Republicii Moldova, în raionul Cahul.

Primul a fost mai slab, magnitudine de 2,8 pe scara Richter, la o adâncime de 84 kilometri. Acesta a fost fixat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) la ora 00:04:40.

„Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 78km E de Brasov, 96km NE de Ploiesti, 98km S de Bacau, 115km V de Galati, 117km NV de Braila, 146km N de Bucuresti, 166km NE de Pitesti, 179km SV de Iasi, 192km E de Sibiu, 211km N de Ruse”, potrivit INCDFP.

Cel de-al doilea seism a fost mai puternic, de 3,7 grade pe scara Richter (inițial alertele fiind pentru 4,0, apoi 3,9 grade), însă mai spre suprafață, la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul s-a produs la ora 00:21:44. 

INCDFP a emis ALERTĂ pentru acest seism imediat după producerea acestuia. Informația a fost despre un cutremur slab, de intensitatea III.

© Photo : INCDPFAlertă de cutremur în Vrancea, România
Alertă de cutremure la miez de noapte la hotar cu Republica Moldova - Sputnik Moldova
Alertă de cutremur în Vrancea, România
„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 91km NE de Ploiesti, 102km S de Bacau, 122km V de Galati, 123km NV de Braila, 143km N de Bucuresti, 160km NE de Pitesti, 183km SV de Iasi, 185km E de Sibiu, 208km N de Ruse”, conform INCDFP.

Conform hărții propagării undei seismice, ar fi putut fi resimțit și în București, dar și în zona de sud a Republicii Moldova.

© Photo : INCDFPCutremur în Vrancea, România - harta propagării undei seismice
Alertă de cutremure la miez de noapte la hotar cu Republica Moldova - Sputnik Moldova
Cutremur în Vrancea, România - harta propagării undei seismice

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0