Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curs valutar BNM: Ce se întâmplă cu euro și dolarul în weekend

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a anunțat care este cursul valutar pentru perioada 27-31 august. Iată cât costă euro și doșlarul.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit care este cursul valutar pentru perioada 27-31 august. Astfel, la cursul valutar oficial anunțat de BNM, un dolar american echivalează cu 16,62 lei, un euro – cu 19,66 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,06 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCurs valutar BNM pentru 29 august
Curs valutar BNM: Ce se întâmplă cu euro și dolarul în weekend - Sputnik Moldova
Curs valutar BNM pentru 29 august

În aceste cotații oficiale ale BNM, leul moldovenesc se depreciază ușor în raport cu toate principalele valute de referință, cu excepția rublei rusești. Dolarul urcă cu 2 bani, iar euro și hrivna ucraineană câștigă câte un ban.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Leul moldovenesc și-a sărbătorit cea de-a 26-a aniversare pe 29 noiembrie 2019. Moneda națională a fost pusă în circulaţie pe 29 noiembrie 1993, la doi ani după Proclamarea Independenței.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0