Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Proteste masive la Berlin împotriva restricțiilor anti-coronavirus

© REUTERS / FABRIZIO BENSCHДемонстрация против правительственных ограничений на фоне вспышки коронавирусной болезни (COVID-19) в Берлине
Демонстрация против правительственных ограничений на фоне вспышки коронавирусной болезни (COVID-19) в Берлине - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi au loc proteste masive la Berlin împotriva restricțiilor legate de coronavirus, după ce un tribunal regional a permis organizarea manifestațiilor interzise anterior

BRUXELLES, 29 aug - Sputnik. Un tribunal regional german a decis să permită protestele anti-restricții programate la Berlin, invalidând astfel interdicţia anterioară care interzicea protestele.

"Adunările pregătite de diferite iniţiative pentru 29 august împotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor federal şi de landuri pot avea loc", a stabilit instanţa.

Drept urmare, o mulțime uriașă de germani se află, la această oră, pe străzile Berlinului, protestând împotriva restricțiilor impuse din cauza coronavirusului.

Mulți cetățeni germani, revoltați de faptul că li s-a interzis inițial să protesteze, au depus mii de cereri pentru proteste în weekend.

Până acum, Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea la un nivel scăzut a numărului de infectări şi decese.

Însă creşterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume. Vinerea trecută, cazurile zilnice din Germania au depășit 2000 pentru prima oară după luna aprilie.

Germany a raportat 1.479 de noi cazuri astăzi, ajungându-se la un total de 24.986, în timp ce bilanțul deceselor este la 9.289, cu un singur deces în ultimele 24 de ore, arată Sputnik News.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0