Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criza pandemiei de COVID-19: Sănătatea psihică a milioane de oameni a fost afectată

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătăți au precizat că pandemia de coronavirus și criza generată de aceasta a afectat sănătatea psihică a milioane de oameni.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Pandemia de coronavirus și criza generată de aceasta a afectat sănătatea psihică a milioane de oameni. Declarațiile aparțin directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta a mai declarat că pentru mulţi oameni, lipsa interacţiunilor sociale, din cauza pandemiei, a avut efecte profunde asupra sănătăţii mentale. 

Coronavirus - Sputnik Moldova
Record absolut în România: 1504 cazuri noi de infecție cu COVID-19 în 24 de ore

Oficialul a declarat că în periada de pandemie mii de oameni au avut stări de anxietate şi temeri. 

„Oamenii aflaţi în unităţi medicale de termen lung, precum centrele de asistenţă şi instituţiile psihiatrice, sunt expuşi riscurilor crescute de infectare. Mulţi profesionişti din domeniul sănătăţii psihice au fost infectaţi cu noul coronavirus; iar unele unităţi de sănătate mentală au fost închise pentru a fi transformate în centre de tratament pentru Covid-19″, declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă organizată la sediul OMS din Geneva.

Oficialul OMS a mai precizat că sănătatea mentală era deja o problemă neglijată pe plan mondial, în condițiile în care trei milioane de oameni mor anual din cauza problemelor cu alcoolul, iar la fiecare 40 de secunde o persoană se sinucide, însă cu toate acestea sunt foarte puține persoane care au acces la servicii de calitate pentru sănătatea mentală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0