Ne vom sufoca de căldură: Iată ce temperaturi ne așteaptă astăzi

CC0 / Pixabay / stevepb / Бассейн
Бассейн - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru astăzi vreme caniculară cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Canicula nu bate în retragere nici în acest weekend și se pare că se va menține ferm pe poziții și în următoarea săptămână. Meteorologii prognozează pentru astăzi temperaturi de până la 32 de grade în nordul țării, de până la 33 - în centrul republicii și de până la 34 de grade la sud.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Ne vom sufoca de căldură: Iată ce temperaturi ne așteaptă astăzi - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Cerul va fi parțial acoperit de nori, vântul va sufla din sud cu până la zece metri pe secundă, iar presiunea atmosferică va fi normală. 

Meteorologii moldoveni au instituit în pentru acest sfârșit de august trei coduri de avertizare - cod galben de caniculă și de pericol de incendii, dar și cod portocaliu de secetă hidrologică.

Codul galben de caniculă intră în vigoare duminică, 29 august, și va fi valabil până pe 2 septembrie.

”Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C”, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Totodată, în perioada 29 august - 4 septembrie se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

De asemenea, până pe 31 august este instituit cod portocaliu de secetă hidrologică. În râurile mici și bazinele acvatice din țară se va menține Cod Galben, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bîc, Botna, Cogîlnic, Ialpug și Cahul se atestă Cod Portocaliu de Secetă Hidrologică.
Autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0