Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lariușina: Agricultura sau sectorul IT - ce va învinge în Moldova

Abonare
Expertul economic Tatiana Lariușina a explicat în studioul Radio Sputnik Moldova cum a ajuns țara la o „răscruce” economică și de ce asta ne împiedică să mergem mai departe.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Din păcate, Moldova nu știe încă ce cale de dezvoltare economică preferă și care este miza. Încercările de a supraviețui pe seama ocupației tradiționale - agriculturii, se lovesc de realitățile noului timp și obiecțiile celor care ar dori să vadă Moldova o țară în care tehnologiile înalte se dezvoltă în primul rând.

Expertul economic Tatiana Lariușina consideră că lipsa unei priorități precise în ceea ce privește specializarea republicii ne costă prea mult, putem pierde chiar și puținul pe care îl avem.

"Acum produsele ecologice sunt un obiectiv la fel de atractiv pentru business, ca și elaborarea de software în sectorul IT. Avem lideri de afaceri atât în ​​prima, cât și în cea de-a doua direcție din țara noastră, a căror opinie ar ajuta cu adevărat să înțelem ce ar trebui să devină o prioritate de dezvoltare ", a spus Lariușina.

Potrivit economistului, este extrem de important să înțelegem ce ar trebui să susținem - agrobusinessul sau sectorul IT. Sau poate am putea să ne specializăm în altceva - de exemplu, ca în Israel, să ne bazăm pe furnizarea de servicii medicale. Acest lucru nu este atât de greu de crezut, având în vedere că avem încă personal bun, iar astăzi, în legătură cu pandemia, au început să se facă investiții financiare foarte importante în medicină.

„Avem nevoie de o discuție onestă între oamenii interesați și competenți și politicienii care sunt capabili să dezvolte și să implementeze soluții rezonabile și eficiente pentru a scoate țara din statutul de „cel mai sărac din Europa”, a spus Lariușina.

Potrivit expertului, în Moldova există oameni și resurse care ar permite țării să-și îmbunătățească situația economică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0