Expert, despre incidentul dintre militarii Rusiei și SUA în Siria: Tactică vicleană

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийской провинции Хасеке и в городе Ракка
Ситуация в сирийской провинции Хасеке и в городе Ракка - Sputnik Moldova
Abonare
Casa Albă a acuzat Rusia că a încălcat protocoalele de ”deconflicting” din Siria. Pe marginea acestei chestiuni a vorbit în studioului Radio Sputnik membrul consiliului de experți „Ofițerii Rusiei”, politologul militar Alexander Perendjiev.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. SUA au acuzat militarii ruși că au provocat un accident rutier în Siria, în urma căruia au suferit americanii.

"O mașină rusă s-a izbit de un vehicul blindat al coaliției (condus de SUA - ed.) în nord-estul Siriei, în rezultat membrii echipajului mașinii au fost răniți”, ​​a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Ulliott, printr-un comunicat.

Al-Tanf - Sputnik Moldova
Video: SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
Potrivit acestuia, pentru a evita conflictele, mașina blindată americană a părăsit locul.

Washingtonul a spus că „astfel de acțiuni nesigure și neprofesioniste” contravin acordului ruso-american privind prevenirea conflictelor.

Ulliott a adăugat că SUA nu doresc escaladarea, ci au „un drept inalienabil la autoapărare împotriva acțiunilor ostile”.

Partea rusă a negat aceste acuzații. Potrivit șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov, coaliția internațională fusese avertizată în prealabil cu privire la trecerea convoiului rus în Siria.

În pofida acestui fapt, armata americană a încercat să blocheze patrula rusească.

"Ca răspuns, poliția militară a Forțelor Armate ale Rusiei a luat măsurile necesare pentru a preveni incidentul și pentru a îndeplini în continuare sarcina pusă", a declarat Ministerul Apărării.

IV Международный военно-технический форум Армия-2018. День первый - Sputnik Moldova
Rusia
Forțele aerospațiale ruse vor primi drone de asalt cu o rază lungă de acțiune în 2021
Profesorul Facultății de Științe Politice și Sociologie al Universității Ruse de Economie ”Plehanov”, membru al consiliului de experți „Ofițerii Rusiei”, politologul militar Alexandr Perendjiev, a declarat în studioul Radio Sputnik că partea americană a dezvoltat o anumită practică: de a acuza adversarul pentru acțiunile pe care nu le-a comis.

"SUA în general au ales o tactică vicleană: ele însele încalcă anumite tratate, acorduri și se grăbesc imediat să facă acuzații de încălcare a acestora împotriva Rusiei. Adică aici funcționează principiul: cea mai bună apărare este un atac. Ei vor ca noi să ne justificăm. Lăsați rușii să se justifice și vom continua să încălcăm acordurile, rușii vor fi de vină, iar noi vom continua să fim curați și nevinovați. Este o tactică foarte vicleană, care trebuie dată în vileag. În cazurile în care ei acuză partea rusă, anume ei sunt cei care au încălcat. Sucesc dreptul internațional așa cum le convine”, a precizat  Alexandr Perendjiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0