Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Relansarea procesului educațional în condiții de pandemie: Ajustarea condițiilor - detalii

© Sputnik / Mihai CarausPregătirea școlilor pentru anul de învățămînt
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) anunță ajustarea instrucţiunilor privind pregătirea pentru redeschiderea şi reluarea activităţii instituțiilor de învățământ.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Vineri a avut loc ședința CNESP care a luat decizii importante de ajustare a condițiilor pentru relansarea procesului educațional în contextul epidemiologic.

”Astfel, programul de activitate al institutiei va fi stabilit de către administrația instituției de educație timpurie coordonat cu fondatorul/autoritatea publică locală, cu asigurarea condițiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției, alocarea timpului suficient pentru aerisire/ventilare a spațiilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, inventarului, jucăriilor și materialelor didactice”, informează autoritățile printr-un comunicat. 

În scopul realizării eficiente a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, fiecare instituție va evalua și va ajusta numărul necesar și orarul optim de activitate al educatorilor și asistenților de educatori în cadrul grupelor de copii.

Виноградник - Sputnik Moldova
Cum va fi vremea astăzi și pe 1 septembrie: Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Totodată, este subliniat faptul că fiecare copil urmează a fi însoțit spre și de la instituția de educație timpurie recomandabil de către una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani. De asemenea, părinților li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme.

Un aspect important ține de transportarea copiilor în mijlocul de transport școlar. Astfel transportarea spre și de la instituția de învățământ urmează a fi organizată la capacitatea numărului de scaune, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0