Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lista oficială: Iată cine va sta 14 zile în carantină la intrarea în Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a publicat lista țărilor cetățenii cărora vor trebui să stea 14 zile în izolare la intrarea în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Cetățenii din 53 de state care vor intra în Republica Moldova vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină pe teritoriul țării noastre. Ministerul Sănătății a publicat lista țărilor incluse în „zona roșie”. 

În listă figurează România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Albania, Armenia, Andorra, Argentina, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Croația, Franța, India, Israel, Kazahstan, Libia, Peru, Mexica, Maroc și alte state. 

Ministerul precizează că lista a fost elaborată în conformitate chotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Ea se actualizează odată la 14 zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. 

„Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la 100.000 populație”, precizează instituția. 

La intrarea pe teritoriul Republicii Moldova cetățenii vor trebui să completeze fișe epidemiologice în care vor include date privin locul aflării în timpul regimului de carantină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0