Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi: Toate gândurile și preocupările noastre sunt pentru țară și oamenii ei

© Photo : Miroslav RotariПо случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого
По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Felicitări pentru cetățenii Republicii Moldova, cu ocazia celor 29 de ani de la proclamarea Independenței, a transmis președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Independența are un preț și trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară. Declarația este a președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și a fost făcută cu ocazia împlinirii a 29 de ani când cu votul a 280 de deputați, Republica Moldova și-a declarat Independența.

În mesajul Zinaidei Greceanîi este precizat că cele aproape trei decenii de Independență au fost o adevărată lecție pentru țară, popor, politicieni.

Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Republica Moldova marchează 29 de ani de la Proclamarea Independenței - festivitate live

„Cele aproape trei decenii de independență ne-au oferit mai multe lecții. În primul rând, ele ne-au demonstrat că independența are un preț și că ea trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară. Sunt demne de toată recunoștința și de cea mai înaltă apreciere eforturile depuse de cetățeni pentru dezvoltarea comunităților, pentru menținerea stabilității în instituții și în țară, în toți acești ani. Consolidarea și democratizarea instituțiilor statului continuă și acum, după aproape trei decenii de independență”, este menționat în mesajul președintelui Parlamentului.

Grecenîi este de părere că cei care la 27 august 1991 au semnat Declarația de Independență au dat dovadă de un act de curaj și „ne-au oferit șansa istorică de a ne regăsi identitatea, de a pune bazele statului independent Republica Moldova și de a crea oportunități pentru dezvoltarea țării, în conformitate cu viziunile și aspirațiile proprii ale poporului nostru”.

Speaker-ul Parlamentului s-a referit și la pandemia generată de noul tip de coronavirus și i-a asigurat pe cetățeni că nu sunt singuri în fața acestei provocări.

Șefa Legislativului este convinsă că vom ieși învingători din această încercare și vom realiza cu succes toate inițiativele frumoase pe care le implementăm pentru dezvoltarea țării și pentru creșterea bunăstării cetățenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0