Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Italia și Germania alături de Republica Moldova de Ziua Independenței

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova
Abonare
Mesaje de felicitare pentru poporul țării noastre au fost transmise și de mai mulți lideri de state.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Președintele Italiei, dar și președintele Republicii Federale Germania au transmis mesaje de felicitare președintelui Republicii Moldova și poporului țării noastre cu ocazia Zilei Independenței.

По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova
Dodon: În pofida tuturor greutăților, Republica Moldova și-a păstrat statalitatea

În mesajul de felicitare al președintelui italian, Sergio Mattarella este menționat că țările noastre sunt unite de relații umane deosebit de bogate, datorită contribuției unei comunități semnificative, muncitoare și bine integrate de moldoveni în Italia, precum și a unei comunități active de antreprenori italieni în Moldova.

Mattarella și-a exprimat speranța că relațiile bilaterale între cele două state cât și relațiile dintre Chișinău și Uniunea Europeană să continue.

„Țara mea continuă să sprijine Moldova ca pe un partener pe calea sa spre o reală consolidare a democrației parlamentare, a statului de drept și a economiei de piață, precum și în contextul reformelor stabilite de comun acord”, este menționat în mesajul transmis președintelui Republicii Moldova și întregului popor de către președintele Republicii Federale Germania.

Frank-Walther Streinmeier a transmis și urări de dezvoltare care să permită unui număr cât mai mare de oameni o perspectivă durabilă de viitor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0