Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceremonia dedicată Zilei Independenței: Discursul președintelui Igor Dodon

© Photo : Facebook / Dodon IgorПо случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого
По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a felcitat toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței.

CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut un discurs la ceremonia festivă de inaugurare a Sărbătorii Naționale ”Ziua Independeței”. Acesta a felicitat toți moldovenii cu cei 29 de ani de independență. 

”Stimați compatrioți, am deosebita onoare să vă aduc sincere felicitări cu ocazia Sărbătorii Naționale ”Ziua Independenței”. La 27 august 1991 Parlamentul Republcii Moldova, ales democratic de către popor, a pledat pentru independența țării noastre Moldova. Marcând astăzi aniversarea a 29 a acelor evenimente, constatăm că suveran în statul moldovenesc a fost și este poporul care secole la rând a luptat cu îndârjire pentru libertate și autodeterminare națională”, a declarat președintele Igor Dodon.  

Președintele a mai precizat că înaintașii noștri au știut cum să-și apere și să-și dezvolte țara. Documentele istorice, dar și actele oficiale de stat din ultimii 30 de ani demonstrează că temelia independenței Republcii Moldova a fost bazată pe voința poporului. 

Moldova independentă: etapele devenirii  - Sputnik Moldova
Moldova independentă: etapele devenirii

”Pe mișcarea de renaștere națională, pe adoptarea unor legi importante pentru stat precum limba despre limba de stat, declarația de suveranitate din data de 23 iunie 1990 și alte legi importante”, a mai adăugat Igor Dodon. 

Președintele a mai subliniat că adoptarea Declarației de Independență a Republcii Moldova a oferit țării noastre șansa istorică de a deveni un stat de drept cu adevărat liber, prosper și democratic. Adoptarea costituției Republicii Moldova în anul 1994, constituirea multipartitismului funcțional, organizarea alegerilor libere și democratice, recunoscute pe plan intern și internațional, au desavârșit procesul de autodeterminare a poporului nostru și de consolodare a statalității Moldovei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0