Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită: Ce schimbări au intervenit

Abonare
Guvernul a explicat ce schimbări vor interveni în ţară din 1 septembrie, ţinând cont de situaţia privind răspândirea coronavirusului de tip nou.

CHIŞINĂU, 26 aug - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru sănătate publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie, în contextul creșterii semnificative a numărului de infectări cu COVID-19.

Astfel, este prelungit și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare.

Guvernul menționează într-un comunicat că de la 1 septembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde - cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare.

”Tot de la 1 septembrie se vor redeschide instituțiile școlare și preșcolare în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice. Decizia de reîncepere a activității școlilor aparține fondatorilor. În cazul în care acestea nu vor întruni condițiile necesare, nu vor primi autorizație de funcționare”, a explicat Guvernul într-un comunicat.                         

Медицинский работник проводит тест на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Număr alarmant de noi cazuri și mai multe decese anunțate astăzi
Membrii CNESP au reiterat în acest context ”importanța respectării celor 3 reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice/sociale de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate”.

Premierul a menționat miercuri în cadrul ședinței Guvernului că ne putem aștepta săptămâna aceasta la noi antirecorduri în ceea ce privește infectările cu COVID-19.

În context, Ion Chicu a reiterat îndemnul către cetățeni de a respecta cu strictețe regulile de protecție, pentru a putea preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Mai mult, acesta spune că sistemul medical din Republica Moldova a ajuns la limita posibilităților de a interna și trata pacienții bolnavi de COVID-19. Ba mai mult, numărul locurilor pentru această categorie de bolnavi a fost depășit.

Starea de urgență în sănătate publică până a fost instituită în Republica Moldova pe 15 mai, după expirarea regimului stării de urgență  impus în legătură cu noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0