Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au extins lista sancțiunilor antirusești: Este vizat și vaccinul anti-COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakБиологическая опасность
Биологическая опасность   - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva unor instituții de cercetare rusești, inclusiv a celor care au fost implicate în testarea vaccinului andi-COVID-19.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Washington a inclus în lista sancțiunilor două instituții de cercetare rusești ale Ministerului Apărării, anunță ministerul Comerțului al SUA. Documentul Biroului Industriei și Securității a fost publicat pe site-ul Registrului Federal.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia este gata de ultima etapă a testării vaccinului împotriva COVID-19

Aceste organizații sunt suspectate de efectuarea unor lucrări cu arme chimice și biologice.

Măsurile restrictive vizează cel de-al 33-lea Institut Central de Cercetare și Testare, al 48-lea Institut Central de Cercetare din Kirov, Sergiev Posad și Ekaterinburg, precum și Institutul de Cercetare de Stat pentru Chimie Organică și Tehnologie din subordinea Ministerului Industriei și Comerțului.

În luna iunie, la Institutul Central de Cercetare din Kirov a fost testat vaccinul împotriva coronavirusului, la capitolele toxicitate, siguranță, imunogenitate și eficiență.

Includerea acestor organizații în listele Ministerului Comerțului a SUA presupune că autoritățile americane restricționează exportul și reexportul, precum și transmiterea mărfurilor, în conformitate cu regulamentele existente, persoanelor și organizațiilor care prezintă un risc sporit pentru securitatea națională și pentru interesele externe ale Statelor Unite.

Solicitat de RIA Novosti, senatorul rus Oleg Morozov, a declarat că gestul Washingtonului este determinat de eșecul acestei țări în producerea vaccinului. În opinia lui, SUA vor să blocheze piețele occidentale pentru preparatul rusesc, însă acesta oricum va fi solicitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0