Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol - ce spun martorii oculari

© Sputnik / Irina LeahovaВ центре Тирасполя горят склады швейной фабрики
В центре Тирасполя горят склады швейной фабрики - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce pompierii luptă cu flăcările, ba dintr-o parte a clădirii, ba din cealaltă, se tot apropie mai mulți trecători curioși care discută aprins despre ceea ce se întâmplă.

Tiraspol, 26 aug – Sputnik. Depozitele unei fabrici de textile situate chiar în centrul Tiraspolului au luat foc. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția tehnicii speciale atât din Tiraspol, cât și din cele mai apropiate orașe - Bender și Slobozia.

Primele etaje ale unei părți a acestei clădiri sunt ocupate de un centru comercial cu un supermarket și diverse buticuri. Toți cei care se aflau în clădire au fost evacuați la timp.

”Au spus că un coș de gunoi a luat foc, undeva mai departe. Dar nu am simțit nimic. Și apoi, dintr-odată, un miros înțepător. Eu am ieșit. Este interesant ce ardea și mă uit - văd că fumul ieșea de pe la mijlocul clădirii", a declară pentru Sputnik un angajat al Centrului comercial.
© Sputnik / Irina LeahovaIncendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol
Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol - ce spun martorii oculari - Sputnik Moldova
Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol

Același lucru îl declară și vânzătorul de dulciuri din incinta Centrului comercial, Anna Margvelidze.

"Cineva a spus că ceva a luat foc, dar nimeni nu a luat asta în serios. Apoi au venit la noi și au spus: evacuarea. Nici nu am avut timp să scoatem mărfurile. După ce am părăsit clădirea, am văzut deja fum. Și atunci a urmat poliția, ambulanța, pompierii. Și totul este atât de rapid și operativ", spune ea.

Anna afirmă că oamenii nu au intrat în panică și au avut un comportament organizat în urma apelului de a părăsi clădirea.

În prezent, șase pompieri și un grup de serviciu al unității de salvare de urgență lucrează la fața locului. Pompierii au găsit două surse de unde a izbucnit focul - la etajul al doilea și al cincilea. Brigăzile de pompieri de la Tiraspol, Bender și Slobozia au venit la fața locului.

© Sputnik / Irina LeahovaComerț cu kvas lângă clădirea unde s-a produs incendiul
Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol - ce spun martorii oculari - Sputnik Moldova
Comerț cu kvas lângă clădirea unde s-a produs incendiul

În acest moment se știe că nimeni nu a fost rănit. Cu toate acestea, o ambulanță se află la fața locului în caz de necesitate. Oamenii legii au îngrădit perimetrul clădirii unde s-a produs incendiul. Angajații Serviciului Gaze lucrează și ei la fața locului.

Între timp, în apropiere, peste drum de clădire, comerțul cu cvas se desfășoară intens. Privitorii își potolesc setea în timp ce urmăresc stingerea flăcărilor. Iar vânzătorii din cadrul centrului comercial, care așteaptă când se vor putea întoarce la locul de muncă, se plâng, cu o doză de umor, de ce nu le-a trecut prin minte să ia bunurile aflate în vânzare. La urma urmei, atât de mulți cumpărători s-au adunat pe neașteptate, în mijlocul zilei de lucru. Și nu au să le ofere nimic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0