Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tarifele la gazele naturale vor fi reduse: Iată de când vom plăti mai puțin

CC0 / Pixabay / Magnascan / Газ
Газ - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru consumatorii finali de gaze naturale. În curând, aceștia vor plăti mai puțin pentru consum.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Tarifele la gazele naturale pentru consumatorul final vor fi reduse. Reducerea va fi inițiată din luna septembrie a acestui an, anunță președintele Republicii Moldova într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Cât de mult ar putea pierde Moldova cumpărând gazul din Europa

Acesta scrie că a fost informat despre această reducere de președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, cu care a avut astăzi o discuție.

Șeful statului mai spune că au discutat și despre „inițierea negocierilor cu „Gazprom” cu privire la semnarea unui contract de trei ani privind livrarea carburanților în țara noastră”.

Acesta spune că există premise pentru reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori în trimestrul IV al anului 2020.

Cei doi au vorbit și despre gazificarea localităților din țară, ceea ce presupune majorarea programului de investiții de la 18 până la 52 de milioane de lei. Un alt subiect abordat de cei doi oficiali ține de datoriile pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și despre implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0