Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Această țară va fi prima care va cumpăra de la Rusia vaccinul ”Sputnik V”

© Sputnik / AFK Sistema / Accesați arhiva multimediaПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Abonare
Președinții s-au înțeles: prima țară care va importa vaccinul rusesc împotriva COVID-19 va fi Belarus.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Belarusul va fi prima țară care va cumpăra vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului. Despre aceasta a comunicat RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al președintelui belarus. La înțelegerea respectivă au ajuns anterior liderii de la Moscova și Minsk.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Primul în lume: Cum a fost creat vaccinul rusesc anti-coronavirus

Şeful Fondului Investiţii Directe al Rusiei, Kirill Dmitriev, a declarat anterior că, din peste 20 de ţări, au parvenit deja cereri cu privire la procurarea a unui miliard de doze ale preparatului rusesc. Potrivit acestuia, Federaţia Rusă are înţelegeri cu cinci ţări în ceea ce priveşte producerea vaccinului, iar capacităţile existente vor permite producerea a 500 de milioane de doze într-un an.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul rusesc de investiții directe. Acesta a fost numit „Sputnik V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0