Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Muzeul Militar a primit cartușe cu pământ prelevat de la mormintele ostașilor

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon în cadrul unui eveniment comemorativ la Casa Armatei
Președintele Igor Dodon în cadrul unui eveniment comemorativ la Casa Armatei - Sputnik Moldova
Abonare
Muzeul Militar a primit 150 tub-cartușe de calibru 14,5 mm cu pământ prelevat de la mormintele și memorialele ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, din circa 160 de localități ale țării.

CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. În contextul celor 76 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, dar și a celei de-a 75-a Aniversări a Zilei Victorie, Muzeul Militar din Capitală a primit 150 tub-cartușe de calibru 14,5 mm cu pământ prelevat de la mormintele și memorialele ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. La eveniment a participat și președintele țării, Igor Dodon. 

Șeful statului, Igor Dodon, a mulțumit conducerii și militarilor Armatei Naționale pentru implicare și efortul depus în vederea organizării și desfășurării acestei acțiuni comemorative.
"Prin organizarea unor asemenea evenimente sunt păstrate în memorie faptele de vitejie ale ostașilor căzuți pe câmpul de luptă cu 75 de ani în urmă. Este foarte important atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare să conștientizăm prețul pe care l-au plătit strămoșii noștri ca astăzi să ne bucurăm de un trai liniștit pe acest meleag și în pace să ne făurim viitorul", a menționat Igor Dodon. 
Cu ocazia celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă în Moldova a avut loc ieri un miting de comemorare. O coloană de mașini, inclusiv din perioada războiului, a pornit de la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău până la Capul de pod „Șerpeni”. La eveniment au participat președintele țării, Igor Dodon, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, generalul Victor Gaiciuc, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnetsov, și alți oficiali și militari. Participanții au ținut discursuri și au depus flori în memoria eroilor căzuți la datorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0