Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De Ziua Independenței Ucrainei, Igor Dodon vine cu un mesaj către Volodimir Zelenski

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea
Igor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon reconfirmă poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. De Ziua Independenței Ucrainei, președintele moldovean i-a transmis omologului să ucrainean un mesaj de felicitare.

"Transmit felicitări cordiale președintelui Volodimir Zelenski, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, cu ocazia sărbătorii naționale a Ucrainei – Ziua Independenței", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

"Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că Republica Moldova este un bun vecin și prieten sincer, care împărtășește bucuria realizărilor obținute de Ucraina în procesul de edificare și consolidare a unui stat european modern și prosper", a mai afirmat Igor Dodon în mesajul său de felicitare adresat lui Volodimir Zelenski.

"Progresul obținut poartă o semnificație suplimentară, având în vedere acea etapă extrem de complicată prin care trece Ucraina în eforturile sale consecvente de reintegrare a țării. Exprimându-mi ferma convingere în identificarea unei căi de soluționare pașnică și durabilă pentru depășirea, cât de curând, a acestor evoluții provocatoare, vreau să reconfirm poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei", a menționat Igor Dodon.  

El s-a referit și la perspectivele relațiilor moldo-ucrainene.

"Totodată, doresc să reafirm determinarea de a dezvolta și aprofunda relațiile tradiționale de prietenie, bună vecinătate și cooperare reciproc avantajoasă dintre țările și popoarele noastre", a conchis președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0