Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cod Portocaliu de ploi și vijelie în România: Cât de mare e riscul să treacă Prutul

CC0 / Pixabay / O12 / Fulger, furtuna
Fulger, furtuna - Sputnik Moldova
Abonare
Frontul atmosferic din cauza căruia a fost instituit Cod Portocaliu în România nu prezintă un pericol la fel de mare pentru Republica Moldova. Meteorologul de serviciu de la Chișinău a oferit detalii pentru Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Meteorologii de la București, România au institui pentru luni, 24 august, și marți, 25 august, un Cod Galben și un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei, dar și în alte regiuni.

Astfel, în Moldova din dreapta Prutului sunt așteptate ploi torențiale, vijelii și grindină, cu precipitații ce vor depăși 30-40 de litri de apă pe metrul pătrat, iar pe unele arii restrânse până la 70 de litri pe metrul pătrat.

Meteorologii de la Chișinău nu au motive să instituie un Cod Portocaliu, a declarat, solicitată de reporterul Sputnik Moldova, meteorologul de serviciu Nadejda Stolear.

Potrivit specialistului în meteorologie, frontul atmosferic vizat de avertizarea din România își va pierde din intensitatea până va ajunge în Republica Moldova. Cel mult, în raioanele de nord este posibil să fie resimțit mai mult, potrivit Nadejdei Stolear.

Precizăm că, potrivit prognozei meteo actualizate, marți, 25 august, sunt posibile ploi cu descărcări electrice în toate regiunile Republicii Moldova.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 25 - 31 august
Cod Portocaliu de ploi și vijelie în România: Cât de mare e riscul să treacă Prutul - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 25 - 31 august

Până pe 28 august, meteorologii de la Chișinău au instituit un Cod Galben de pericol excepțional de incendiu din cauze naturale, ca efect al secetei. De asemenea, este în vigoare, până pe 26 august, un Cod Portocaliu de secetă hidrologică pentru bazinul inferior al râurilor Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul. Pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară este menținut un Cod Galben de secetă.

Populația este chemată să consume rațional resursele de apă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0