Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS oferă o estimare despre când se va sfârşi pandemia

© STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a oferit, într-o conferință de presă, o estimare despre data când este posibil să înceteze pandemia de Covid-19.

BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik. După ce la începutul lunii mai a evaluat pandemia de Covid-19, estimând ca va fi „foarte lungă”, OMS a anunțat că speră într-o durată mai mică decât cea a pandemiei de gripă spaniolă din 1918, care a ucis în doi ani zeci de milioane de oameni.

Angela Chelaru - Sputnik Moldova
Mărturiile unei femei de afaceri - Iată cum pandemia i-a schimbat viziunile

„Sperăm să punem capăt acestei pandemii în mai puțin de doi ani. Mai ales dacă ne putem uni eforturile [...] și folosim la maximum instrumentele disponibile, sperând că vom avea instrumente suplimentare precum vaccinurile, cred că îi vom putea pune capăt într-o perioadă mai scurtă decât gripa din 1918”, a afirmat, într-o conferință de presă, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Sputnik France

Celebra „gripă spaniolă” a decimat 50 de milioane de oameni din 1918 până în 1920, perioadă când malnutriția și tuberculoza au făcut ca populația să fie si mai vulnerabilă.

Spre deosebire de virusul Sars-Cov-2, care a ucis aproape 795.000 de oameni în întreaga lume de când primele cazuri au fost raportate în China la sfârșitul anului 2019, gripa spaniolă a afectat în special populaţia mai tânără.

„În situația noastră actuală, (…) este mai probabil ca virusul să se răspândească. Poate circula rapid pentru că suntem mai conectați acum. Prin urmare, avem un dezavantaj creat de globalizare (...). Dar avem avantajul unor tehnologii mai bune şi știm cum să o oprim”, a subliniat șeful OMS.

De asemenea, Ghebreyesus a mai spus că este „esențial” ca ţările să își unească eforturile și a reiterat apelul pentru „solidaritate globală și unitate națională”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0