Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Galerie foto: Instituțiile de învățământ sunt dezinfectate și pregătite pentru noul an

Abonare
Până acum, școlile din țară erau pregătite pentru 1 septembrie cu diverse decorațiuni și baloane, anul acesta însă profesorii au grijă ca fiecare clasă să fie aprovizionată cu săpun, dezinfectant și măști de protecție.

Колокольчик - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune Igor Dodon despre deschiderea școlilor și grădinițelor de la 1 septembrie
 Noul an de învățământ va fi cu totul diferit de alți ani. În primul rând, elevii vor purta măști de protecție, vor sta câte unul în bancă, după fiecare lecție își vor dezinfecta mâinile, banca și scaunul și vor avea grijă să respecte distanța socială. 

Au mai rămas câteva zile până când clopoțeulul va suna, iar elevii vor revni la ore. Acum, muncitorii, dar și profesorii, fac ultimele pregătiri: dezinfectează băncile, pregătesc măști de protecție și dezinfectant pentru fiecare copil. 

La Liceul ’’Mihai Viteazul’’ lecțiile vor dura 30 de minute, iar elevii vor învăța o săptămână de dimineață, iar următoarea după-amiază. Copiii vor intra pe uși diferite și la intrare în instituție vor fi supuși termometriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© Sputnik / Mihai CarausLa Liceul ’’Mihai Viteazul’’ din Capitală, muncitorii, dar și profesorii, muncesc de dimineață în această perioadă, pentru a reuși amenajarea claselor.
La Liceul ’’Mihai Viteazul’’ din Capitală, muncitorii, dar și profesorii, muncesc de dimineață în această perioadă, pentru a reuși amenajarea claselor.

 - Sputnik Moldova
1/11
La Liceul ’’Mihai Viteazul’’ din Capitală, muncitorii, dar și profesorii, muncesc de dimineață în această perioadă, pentru a reuși amenajarea claselor.
© Sputnik / Mihai CarausLa intrare în liceu, toate persoanele sunt atenționate că nu au dreptul să intre în instituție fără mască de protecție.
La intrare în liceu, toate persoanele sunt atenționate că nu au dreptul să intre în instituție fără mască de protecție. - Sputnik Moldova
2/11
La intrare în liceu, toate persoanele sunt atenționate că nu au dreptul să intre în instituție fără mască de protecție.
© Sputnik / Mihai CarausToate persoanele care intră în instituție neapărat sunt supuse termometriei.
Toate persoanele care intră în instituție neapărat sunt supuse termometriei. - Sputnik Moldova
3/11
Toate persoanele care intră în instituție neapărat sunt supuse termometriei.
© Sputnik / Mihai CarausFiecare vizitator este obligat să-și dezinfecteze mâinile cu soluție specială.
Fiecare vizitator este obligat să-și dezinfecteze mâinile cu soluție specială. - Sputnik Moldova
4/11
Fiecare vizitator este obligat să-și dezinfecteze mâinile cu soluție specială.
© Sputnik / Mihai CarausÎn liceu vor apărea stickere speciale care vor ghida elevii în toate acțiunile pe perioada pandemiei de COVID-19.
În liceu vor apărea stickere speciale care vor ghida elevii în toate acțiunile pe perioada pandemiei de COVID-19.  - Sputnik Moldova
5/11
În liceu vor apărea stickere speciale care vor ghida elevii în toate acțiunile pe perioada pandemiei de COVID-19.
© Sputnik / Mihai CarausElevii vor învăța în două schimburi și vor sta câte unul în bancă, astfel încât să fie păstrată distanța socială.
Elevii vor învăța în două schimburi și vor sta câte unul în bancă, astfel încât să fie păstrată distanța socială.  - Sputnik Moldova
6/11
Elevii vor învăța în două schimburi și vor sta câte unul în bancă, astfel încât să fie păstrată distanța socială.
© Sputnik / Mihai CarausPe fiecare bancă va fi dezinfectant și șervețele pe bază de spirt. Astfel, elevii își vor dezinfecta mâinile și suprafețele după fiecare lecție.
Pe fiecare bancă va fi dezinfectant și șervețele pe bază de spirt. Astfel, elevii își vor dezinfecta mâinile și suprafețele după fiecare lecție.  - Sputnik Moldova
7/11
Pe fiecare bancă va fi dezinfectant și șervețele pe bază de spirt. Astfel, elevii își vor dezinfecta mâinile și suprafețele după fiecare lecție.
© Sputnik / Mihai CarausPentru cei 1709 elevi din liceu au fost pregătite 51 de clase. Astfel, și sala de festivități a fost transformată într-o clasă de studii.
Pentru cei 1709 elevi din liceu au fost pregătite 51 de clase. Astfel, și sala de festivități a fost transformată într-o clasă de studii.  - Sputnik Moldova
8/11
Pentru cei 1709 elevi din liceu au fost pregătite 51 de clase. Astfel, și sala de festivități a fost transformată într-o clasă de studii.
© Sputnik / Mihai CarausAngajații instituțiilor de învățământ dezinfectează toate băncile elevilor.
Angajații instituțiilor de învățământ dezinfectează toate băncile elevilor.  - Sputnik Moldova
9/11
Angajații instituțiilor de învățământ dezinfectează toate băncile elevilor.
© Sputnik / Mihai CarausProfesorii susțin că trebuie respectate toate măsurile pentru a preveni infecția de COVID-19.
Profesorii susțin că trebuie respectate toate măsurile pentru a preveni infecția de COVID-19.  - Sputnik Moldova
10/11
Profesorii susțin că trebuie respectate toate măsurile pentru a preveni infecția de COVID-19.
© Sputnik / Mihai CarausInstituțiile de învățământ sunt obligate să dispună de măști de protecție, dezinfectante și șervețele pe bază de alcool.
Instituțiile de învățământ sunt obligate să dispună de măști de protecție, dezinfectante și șervețele pe bază de alcool. - Sputnik Moldova
11/11
Instituțiile de învățământ sunt obligate să dispună de măști de protecție, dezinfectante și șervețele pe bază de alcool.
Fluxul de știri
0