Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multă transparență la vânzarea terenurilor din Capitală: Hartă online pentru licitații

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaКредит.
Кредит. - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chişinău a identificat 23 de loturi de teren care vor fi scoase la vânzare prin licitație. Acestea au fost amplasate pe o hartă online şi începând de astăzi informația este publică. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că municipalitatea a identificat 23 de terenuri care vor fi scoase la vânzare prin licitație. Informația despre aceste loturi a fost inclusă într-o hartă online și poate deja fi accesată, inclusiv de pe telefonul mobil.

© Photo : Facebook / Iv CebanHarta care conține informații despre terenurile scoase la licitaţie în Capitală
Mai multă transparență la vânzarea terenurilor din Capitală: Hartă online pentru licitații - Sputnik Moldova
Harta care conține informații despre terenurile scoase la licitaţie în Capitală

Pe hartă sunt indicate lista terenurilor scoase la licitaţie, destinaţia fiecărui lot de pământ, adresa acestuia, suprafaţa şi preţul estimativ. Primarul Ion Ceban a menționat că, de acum încolo, terenurile din municipiul Chişinău vor fi vândute prin licitaţie: transparent şi cu oferirea posibilităţii de participare oricărui doritor, „nu cum se făcea anterior, pe sub masă şi la un preţ derizoriu”.

''Am dispus ca toate obiectele în valoare de peste 80 mii de lei să fie scoase la vânzare, exclusiv, prin sistemul de achiziții publice MTender, unde totul se întâmplă cât se poate de transparent.
Nu voi admite abateri de la normele juridice, iar dacă voi sesiza vreo schemă ilegală de vânzare a loturilor de teren în capitală, voi sesiza Procuratura Generală,'' a precizat primarul Ion Ceban. 

Edilul-șef mai spune că portalul online va fi completat periodic cu alte loturi care vor fi scoase la vânzare de municipalitate. În acelașit timp, informațiile cu privire la data licitației urmează să fie publicate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0