Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secție pentru tratarea copiilor cu COVID-19, activată în UTA Găgăuzia

Abonare
În spitalele din Ceadâr-Lunga și Comrat vor fi activate suplimentar două secții pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a evaluat nivelul de pregătire a secțiilor pentru copii și Terapie Intensivă, care urmează să fie activate suplimentar în UTA Găgăuzia.

Ministrul a efectuat o vizită în regiune, unde a discutat cu conducerea UTA Găgăuzia, cu reprezentanții instituțiilor medicale și sociale.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Societate
Alte 522 de contaminări cu COVID-19 și 7 decese au fost anunțate astăzi

Potrivit ministerului de resort, va fi activată secția pentru copiii infectați cu COVID-19, cu o capacitate de 20 paturi în cadrul Spitalului Raional Ceadâr-Lunga și o secție de Terapie Intensivă cu 6 paturi în cadrul Spitalului Raional Comrat.

Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că Ministerul va oferi tot suportul necesar pentru dotarea secțiilor cu echipamente și dispozitive medicale, astfel încât acestea să funcționeze la capacitate maximă.

Totodată, ministrul a informat că în UTA Găgăuzia vor fi distribuite ambulanțe noi din lotul care urmează a fi livrat din Turcia și a vorbit despre proiectul de consolidare a serviciului Aviasan, care urmează să fie renovat integral din proiectul Băncii Mondiale.

O altă prioritate pentru sistemul medical este consolidarea rețelei de laboratoare la nivel național, pentru a face față pandemiei COVID-19, dar și altor boli infecțioase. În acest context, sunt analizate posibilități pentru dezvoltarea unui laborator în UTA Găgăuzia.

În momentul de față, în Spitalul Raional Ceadâr-Lunga și Spitalul Raional Comrat sunt internați 61 pacienți. De la începutul pandemiei, în regiune au fost înregistrate în total 1782 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0