Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Povestea unei gravide infectate cu COVID-19: De patru ori a fost conectată la aparate

CC BY-SA 2.0 / Thomas Pompernigg / Ich bin schwanger!Беременная женщина, архивное фото
Беременная женщина, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a relatat povestea cutremurătoare a unei femei gravide infectate cu COVID-19. Pacienta a fost de patru ori conectată la aparate de respirație asistată, până l-a adus pe lume pe fiul său.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a trecut prin chinuri groaznice înainte să-l aducă pe lume pe fiul său. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a scris pe Facebook că încă din primele zile de concediu de maternitate Natalia s-a infectat cu COVID-19, și suferea de o formă gravă, fiind internată de urgență la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

A fot spitalizată cinci săptămâni. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni. Nichita este perfect sănătos, fiind internat la Institutul Mamei și Copilului. Acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp copilul urmează să fie externat.

”COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare”, a scris Viorica Dumbrăvenu pe Facebook. 

Ministrul a mai scris că se închină în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape 7 luni sunt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19 și depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0