Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Efectele miraculoase ale consumului de vinete – previn infarctul, cancerul și...

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Legumele și fructele cultivate în țara noastră sunt o sursă bună de sănătate, însă nu toată lumea cunoaște efectele benefice ale fiecărui fruct sau legumă în parte pentru organismul nostru.
Efectele miraculoase ale consumului de vinete – previn infarctul, cancerul și infarctul

Astăzi vă vom dezvălui efectele miraculoase ale vinetelor asupra sănătății noastre. Așadar, datorită conținutului bogat de apă, aceste legume au puține calorii, fiind ideale în curele de slăbire. În plus, vinetele stimulează circulația sanguină și sunt antioxidante. Nutriționistul Luminița Suveică a menționat mai multe motive pentru care acestea ar trebui incluse cât mai frecvent în meniul nostru.

”Vinetele sunt considerate vedetele sfârșitului de vară. Sunt bogate în fibre și au puține calorii. Acționează benefic asupra sistemului vascular și scade riscul unui infarct, respectiv este și un antioxidant foarte bun”, susține Luminița Suveică.

Totodată, această legumă conține flavonoide care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun. Printre alte beneficii ale consumului de vinete se numără și prevenirea anemiei, îmbunătățirea vederii, ele îmbunătățesc sănătatea oaselor, combat retenția de apă, tratează arsurile, dar și sunt foarte benefice inclusiv pentru păr. Datorită conţinutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale.

Totuși, medicul nu recomandă utilizarea vinetelor în alimentație pentru copii în primul an de viață.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0