Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Ce riscă cluburile moldovenești în cupele europene?

© Sputnik / Miroslav RotariФинал кубка Молдовы по футболу между "Шерифом" и "Сфынтул Георге"
Финал кубка Молдовы по футболу между Шерифом и Сфынтул Георге - Sputnik Moldova
Abonare
Gluma se îngroașă în fotbalul european din cauza pandemiei de coronavirus. Cluburile de pe Bătrânul Continent sunt lovite din nou de virusul care a dat peste cap tot calendarul în acest an.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. După ce campioana din Kosovo, Drita, a pierdut la masa verde meciul cu Lienfield (Irlanda de Nord) din cauza că în ziua partidei s-a aflat că doi jucători sunt testați pozitiv cu coronavirus, a venit rândul ca alte două partide să nu se joace. Totuși, meciurile KI (Insulele Feroe) – Slovan Bratislava (Slovacia) și Tre Penne (San Marino) – Gjilani (Kosovo) au fost amânate pentru astăzi.

Lionel Messi - Sputnik Moldova
Sport
Unde va juca Lionel Messi în sezonul viitor?

Pe un site de specialitate din Moldova a apărut o știre precum că și jucători moldoveni ar fi diagnosticați cu COVID-19, iar Federația Moldovenească de Fotbal a decis să amâne două etape din campionatul național până la startul preliminariilor Ligii Europa. Cluburile care nu joacă meciul nu primesc suma de 240.000 de euro promiși de UEFA pentru calificarea în cupele europene. De aceea, nimeni nu dorește să riște.

FMF a recomandat cluburilor moldovenești să intre în carantină până la cupele europene. Dacă Sheriff și Dinamo-Auto beneficiază de baza proprie de pregătire, FC Petrocub și Sfîntul Gheorghe au decis să se izoleze la Vadul-lui-Vodă.

Debutul echipelor noastre în cupele europene s-a produs cu dreptul. Sheriff a trecut de campioana din Luxemburg, Fola Esch, și va căuta revanșa în fața lui Qarabag, în runda a doua preliminară. Azerii i-au eliminat de două ori pe tiraspoleni din cupele europene.

Apoi, pe 27 august vor evolua și cele trei echipe moldovenești calificate în Liga Europei. La Chișinău, Petrocub va primi replica sârbilor de la Backa Topola, în timp ce Sfîntul Gheorghe și Dinamo-Auto vor juca în deplasare, împotriva lui Șahtior Soligorsk, respectiv Ventspils.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0