Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va fi realizat ''Programul Drumuri Bune pentru toți'': Iată ce spune președintele

© Guvernul Republicii Moldova Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”
Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat la ce etapă este ''Programul Drumuri Bune pentru toți''. Șeful statului a dat asigurări că până la sfârșitul lunii octombrie, proiectul va fi realizat.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon susține că 80 la sută dintre localitățile din țară au semnat contracte pentru a beneficia de Programul ''Drumuri Bune pentru toți''. În 30% dintre sate lucrările au fost realizate, iar în celelalte urmează până la sfârșitul lunii octombrie.

Дорога - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu lucrările de reabilitare a unor drumuri naționale

''La nivel de țară, de localitate se implementează ''Programul Drumuri Bune pentru toți''. Unii primari, chiar și de la PAS și DA, îmi scriu: domnule Dodon, Doamne ferește să scoateți banii de la drumuri și să le dați la agricultori. Și asta pentru că în satele lor, în sfârșit, se face un kilometru de drum. Vreau să vă asigur că aceste proiect urmează să fie implementat până la sfârșitul acestui an'', a declarat șeful statului. 

Igor Dodon susține că fiecare localitate care a semnat contracte a primit de la stat un milion de lei sau chiar mai mult pentru lucrările de construcție a drumurilor. Șeful statului a vorbit și despre străzile care sunt reparate în Chișinău.

Ремонт дороги - Sputnik Moldova
Societate
Ce străzi trebuie să evitați în aceste zile în Capitală: Cum va circula transportul public

''Vedeți câte schimbări se fac în Capitală. Asta pentru că avem un primar care nu face politică. Atunci când am decis să-l deleg pe domnul Ceban, ne-am gândit că a lucrat în Consiliul Municipal Chișinău și cunoaște toate problemele orașului. Erau atunci unii sceptici, dar acum aud multe voci care zic că situația s-a schimbat spre bine. Vă asigur, că situația se va schimba și mai departe. Eu am susținut toate proiectele, la inițiativa mea s-au alocat cele 100 de milioane pentru reabilitarea străzii Albișoara și pavajul care se pune pe str. Pușkin și str. Bodoni'', a menționat Igor Dodon. 

Aproximativ 460 de kilometri de drumuri urmează să fie modernizați în 2020, iar costul proiectelor este de 6,6 miliarde de lei. În acest an, din Fondul Rutier vor fi alocate aproximativ 2,7 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai mult decât în 2019.

Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0