N-o să-ți vină să crezi! Cu cât s-a ieftinit euro la cursul BNM pentru 21-23 august

© AFP 2024 / MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA Euro
Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Acest sfârșit de săptămână poate fi avantajos pentru persoanele care doresc să cumpere euro. Prețul monedei europene a scăzut cu tocmai 20 de bani în cotațiile oficiale pentru 21-23 august.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 21 august, un dolar american echivalează cu 16,63 lei, un euro – cu 19,70 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,07 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 21 august
N-o să-ți vină să crezi! Cu cât s-a ieftinit euro la cursul BNM pentru 21-23 august - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 21 august

Euro s-a ieftinit cu tocmai 20 de bani în cotațiile BNM pentru 21-23 august. Cursul valutar anunțat de BNM pentru vineri va fi valabil și în zilele de sâmbătă și duminică.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Euro s-a scumpit, iar dolarul s-a ieftinit: Cursul valutar BNM pentru 20 august

Este un moment prielnic pentru cei care doresc să cumpere euro - mulți moldoveni preferă să facă economii în valută europeană sau își achită în euro chiria și împrumuturile.

În cotațiile oficiale pentru vineri, leul moldovenesc urcă în raport cu toate principalele valute de referință. Prețurile dolarului și leului românesc au scăzut cu câte 4 bani. Rubla rusească a coborât până la o cotație ce-i taie un ban din preț. Coboară și hrivna ucraineană, dar își păstrează prețul anterior.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0