Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase și Sandu nu sunt pe aceeași undă: Reacția PPDA la îndemnul lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Platforma Demnitate și Adevăr condus de Andrei Năstase a reacționat la propunerea PLDM de a crea, împreună cu PAS, un bloc electoral comun și de a înainta un singur candidat la alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Platforma DA a reacționat la propunerea Partidului Liberal Democrat de a crea un bloc electoral comun, din care să facă parte și Partidul Acțiune și Solidaritate.

”Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Năstase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al forțelor pro-democratice și pro-europene”, scrie PPDA.

Ieri, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că PAS şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu și a îndemnat oamenii să o sprijine la scrutinul prezidențial. În același timp, PPDA anunță că a luat act și de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate care a calificat propunerea lui Vlad Filat drept una tardivă și lipsită de perspectivă.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Ce șanse are Filat să ”readucă la viață” Partidul Liberal Democrat – Expert

În acest context, Platforma DA menționează că liderul formațiunii, Andrei Năstase, a propus încă de anul trecut să fie identificat un candidat unic al întregii opoziții, însă nici atunci ideea nu a fost agreată, nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști.

Fostul premier Vlad Filat, reales acum câteva zile în funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a anunțat că PLDM invită la discuții PPDA și PAS pentru a crea un bloc electoral comun și a înainta un singur candidat la alegerile prezidențiale. Decizia de a invita cele două partide la dialog a fost luată de Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma analizei situației de criză cu care se confruntă Republica Moldova, conștientizând importanța scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, precum și „realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană”.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat din detenție în data de 3 decembrie 2019, condiționat și înainte de termen.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0