Merkel s-a plâns că Lukașenko nu i-a răspuns la telefon

© Sputnik / Grigoriy SisoevAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Merkel afirmă că Lukașenko a refuzat să-i răspundă la telefon, motiv pentru care nu poate deveni un mediator, însă nu trebuie admisă nicio imixtiune din afară în situația din Belarus.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Merkel afirmă că a încercat să organizeze o discuție telefonică cu Lukașenko, însă el a refuzat să discute.

În aceste condiții, Merkel consideră că nu se poate propune în calitate de mediator în dialogul cu Belarus.

US President Donald Trump delivers remarks at the National Republican Congressional Committee March Dinner in Washington, US, March 21, 2017. - Sputnik Moldova
Trump: SUA vor discuta cu Rusia despre Belarus la momentul potrivit

Totodată, ea a declarat că orice imixtiune din afară în situația din Belarus nu este acceptabilă.

Belarus trebuie să-și aleagă de sine stătător calea, acest lucru trebuie să aibă loc printr-un dialog în interiorul țării, orice imixtiune din afară nu trebuie admisă, a spus Merkel, adăugând că “nu există îndoieli în faptul că alegerile din Belarus nu au fost libere și corecte”.

Potrivit cancelarului, liderii UE au discutat despre violențele în raport cu demonstranții pașnici în Belarus, „arestările a mii de belaruși” și „au îndemnat regimul Lukașenko să înceteze utilizarea forței, libertatea cuvântului și întrunirile trebuie să fie garantate”.

Ea a mai adăugat că toți prizonierii “trebuie să fie eliberați necondiționat” și “ne pronunțăm pentru un dialog național, așa cum a propus opoziția din Belarus”, probabil, cu participarea OSCE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0