Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO - Fraudă de proporții: Cum au fost deposedate de case și mașini mai multe persoane

CC0 / Pixabay / mastersenaiper / Chei
Chei - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Capitalei anunță că a destructurat o grupare criminală care ar fi deposedat de mașini și imobile mai multe persoane. Iată cum acționau suspecții.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Oamenii legii susțin că din gruparea criminală era dirijată de către un deținut, din penitenciar, care le oferea instrucțiuni unor indivizi din Capitală. 

Suspecții cu vârste cuprinse între 42 și 58 de ani urmăreau site-urile de anunțuri, unde identificat persoane care scoteau în vânzare case, terenuri și mașini. În special le atrăgeau atenția bunurile de lux.

„Ulterior, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul de a-i ajuta să le vândă ori să schimbe imobilul ori unitatea de transport, obțineau în proprietate aceste bunuri fără a-și îndeplini obligațiunile. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 1 000 000 lei”, menționează Direcția de Poliție a municipiului Chișinău printr-un comunicat de presă.

Membrii grupării au mai fost anterior judecați pentru infracțiuni similare. La domiciliile lor au fost efectuate percheziții și au fost descoperite actele de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin înșelăciune. 

Activitatea grupului infracțional a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe în privința suspecților.

Un individ a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar alți doi se află acum sub control judiciar. Suspecții sunt cercetați penal pentru escrocherii în proporții deosebit de mari și riscă până la 15 ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0