Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dulciurile strică dinții - mit sau realitate, ce spune un stomatolog

© Sputnik / OsmatescoLudmila Pamujac
Ludmila Pamujac - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Toată lumea a auzit cel puțin o singură dată în viață renumita frază: ”Bomboanele strică dinții”, însă totuși ne întrebăm dacă acest lucru este un mit sau o realitate.
Dulciurile strică dinții - mit sau realitate, ce spune un stomatolog

Medicul stomatolog Ludmila Pamujac a declarat în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” că nu neapărat dulciurile duc la dezvoltarea cariilor, însă ceea ce rămâne pe dantură și nu se înlătură din cavitatea bucală.

”După ce mâncăm ceva dulce ar fi bine să ne spălăm pe dinți ori să bem apă, fără zahar și coloranți pentru a clăti cavitatea bucală. Trebuie să minimalizăm contactul îndelungat cu rămășițele dulciurilor pe dantură”, spune Ludmila Pamujac.

Medicul stomatolog mai spune că părinții ar trebui să-și ducă copiii la stomatolog chiar de la apariția primilor dinți și că ar fi bine să îi obișnuiască de la o vârstă fragedă să se spele pe dinți.

Cât privește extragerea dentară la copii, Ludmila Pamujac a declarat că, dacă dintele sau măseaua cade de bună voie, atunci este o normalitate, însă dacă părinții forțează extragerea, atunci acest lucru poate fi urmat de anumite consecințe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0