Ultima oră! Avertisment cu Cod Galben: Ploi puternice și vijelie – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariNori
Nori - Sputnik Moldova
Abonare
Ploi puternice și vijelie în rafale de până la 50-70 de kilometri pe oră sunt posibile până la sfârșitul zilei. Un Cod Galben de instabilitate atmosferică a fost emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat cu puțin timp în urmă.

CHIȘINĂU,  20 aug – Sputnik. O nouă alertă meteorologică de Cod Galben a fost emisă de meteorologii de la Chișinău. De la prânz și până la orele 22:00, pe teritoriul țării se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice.

Парк Валя Морилор - Sputnik Moldova
Astăzi sunt posibile ploi puternice: Prognoza meteo pentru 20-26 august

Vântul va fi foarte puternic. Izolat, vijelia va sufla în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă (50-70 de kilometri pe oră).

Pentru astăzi, meteorologii anunțau de ieri posibile ploi cu descărcări electrice în nordul și în centrul Moldovei. Pentru regiunea de sud erau anunțate ploi slabe.

Astăzi sunt în vigoare trei avertismente meteorologice: două de tipul „Cod Galben” și unul de „Cod Portocaliu”.

A fost instituit un Cod Portocaliu de secetă hidrologică, valabil până pe 26 august, pentru bazinul inferior al râurilor Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul. 

Pentru râurile mai mici și bazinele acvatice din țară se menține Codul Galben de secetă.

Totodată, până pe 21 august, este în vigoare un avertisment Cod Galben de pericol excepțional de incendiu cu caracter natural.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0