Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban, despre reapariția mirosului neplăcut în oraș: Vom găsi și sursa și vinovații

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuStația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău
Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Abonare
O cauză a mirosului neplăcut care persistă în Capitală ar putea fi creșterea concentrației deversărilor la stația de epurare, iar de vină ar putea fi anumiți agenți economici.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. În contextul apariției mirosului neplăcut în unele zone ale orașului, primarul Capitalei, Ion Ceban, a dispus crearea unui grup de lucru care să efectueze o anchetă cu privire la sursa apariției mirosului, cauzele și cine se face vinovat de situația creată.

Viceprimarul și reprezentanții Apă Canal au studiat situația la fața locului.

”Am cerut ca toți responsabilii să prezinte explicații, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată și la fiecare ședință operativă, cât și în cadrul vizetelor în teren că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi”, a declarat Ceban.

Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Societate
Lucrările la stația de epurare din Chișinău continuă: Vezi cum arată aceasta acum – Foto
Primarul menționează că a fost informat în ultima perioadă despre creșterea concentrației deversărilor la stația de epurare, iar de vină ar fi agenții economici care nu dispun de stații de preepurare individuale.

Ei admit revărsarea apelor ce sunt utilizate în procesul tehnologic și depășesc limitele admisibile ale poluanților din apele deversate, a explicat Ceban. Respectiv, acestea sunt deversate în rețeaua de canalizare publică.

”Am cerut ca toate motivele să fie incluse în raport, cu deplasări la fața locului și examinarea situației, după care vom întreprinde toate măsurile pentru a face demersurile oficiale către Procuratură și alte organe de resort”, a mai adăugat edilul-șef.

Primarul municipiului Chișinău a subliniat că în cest an au fost întreprinse toate acțiunile pentru a elimina mirosul neplăcut, ce venea de la depozitele de nămol de pe teritoriul stației de epurare. Acolo miros nu mai este, a asigurat Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0