Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Babuc: Ultimele plecări pot însemna un punct important pentru existența coaliției cu PSRM

© Sputnik / Mihai CarausMonica Babuc
Monica Babuc - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc susține că foștii deputați PDM, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi, rămân în ”albia” coaliției de guvernare.
Babuc: ultimele plecări pot însemna un punct important pentru existența coaliției cu PSRM

Deputatul PDM Monica Babuc spune că excluderea foștilor săi colegi de partid era inevitabilă, întrucât din primăvara acestui an Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi nu mai participau la ședințele formațiunii și era clar că nu vor rămâne mult timp în Partidul Democrat. Mai mult decât atât, Monica Babuc declară că Nichiforciuc și Andronachi, deși au spus că sunt independenți, vor susține coaliția de guvernare și în continuare, fiind apropiați de Partidul Socialiștilor. Totodată, democrații așteaptă un răspuns de la socialiști în cazul celor doi deputați, de care ar depinde și soarta coaliției de guvernare de acum încolo.

”Ultimele două plecări pot însemna un punct foarte important pentru existența coaliției. Noi vom discuta cu colegii noștri din PSRM, cum văd ei la modul practic independența colegilor noștri, întrucât noi știm că ei sunt mult mai apropiați PSRM-ului decât nouă și nu de azi ori de ieri. Acest lucru este o chestie principială, care trebuie să dea niște răspunsuri principiale. Dacă noi o să le primim și vom fi satisfăcuți de ele, atunci vom avea concluziile de rigoare, iar dacă nu, vom avea alte concluzii”, spune Monica Babuc.

Totodată, Monica Babuc afirmă că democrații nu așteaptă neapărat o funcție importantă în stat, de premier sau președinte al Parlamentului, ci vor discuta minuțios despre cum au decurs lucrurile în coaliție.

”Noi cu siguranță vom discuta și în continuare asupra modului cum sunt partajate responsabilitățile politice. Însă nu cred că anume acum sunt partajate funcțiile. Sunt alte chestii mai principiale, domenii de responsabilitate, modul de realizare a acestora, dar și modul cum a decurs colaborarea în coaliție”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.  

Amintim că deputații Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc au fost excluși din Partidul Democrat. O decizie în acest sens a fost luată de Biroul Executiv al PDM în data de 14 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0