Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Aceste simptome ale coronavirusului nu trebuie ignorate - mergeți la medic

© Sputnik / Anatolii Kiriakтермо сканер
термо сканер - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pacienții europeni care suferă de forme ușoare și medii ale infecției cu noul coronavirus au vorbit despre simptome precum dureri de cap și pierderea mirosului. Maladia poate lua forme diferite în funcție de vârsta, dar și de sexul persoanelor infectate.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Infecția cu noul coronavirus nu are simptome care pot fi comune tuturor pacienților. Aceasta este concluzia unui studiu care a scos la iveală faptul că, în rândul pacienților europeni, durerile de cap și pierderea mirosului reprezintă cele mai frecvente simptome cauzate de COVID-19. Vorbim de formele ușoare și moderate ale bolii.

În schimb, în funcție de sexul și vârsta persoanelor infectate, maladia poate lua forme diferite.

Simptomele menționate anterior s-au manifestat la peste 70% dintre pacienții europeni, au concluzionat autorii acestui studiu publicat în Journal of Intern Medicine. Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 1.400 de persoane infectate cu noul coronavirus, a căror contaminare a fost confirmată prin teste de depistare.

Acestea nu sunt însă unicele simptome înregistrate. Și aceasta pentru că pacienții au mai prezentat nas înfundat, tuse, stare de oboseală, dureri musculare, secreții nazale abundente, pierderea gustului.

În schimb, febra a fost semnalată de mai puţin de jumătate dintre pacienţii participanţi la acest studiu - 45,4%.

Totuși, frecvența simptomelor variază în funcție de vârstă și de sex.

În timp ce pacienții tineri prezentau mai des tulburări ORL – urechi, nas și gât – persoanele vârstnice prezentau febră, stare de oboseală și pierderea apetitului.

Tusea şi febra au fost mai des constatate la bărbaţi, femeile fiind mai des afectate de simptome precum pierderea mirosului, dureri de cap şi nas înfundat, informează rohealthreview.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0