Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Agricultorii protestatari au intrat în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausПротест комбатантов перед зданием парламента Молдовы
Протест комбатантов перед зданием парламента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți agricultori protestează în aceste momente în fața Parlamentului. Totodată, un grup de fermieri a fost invitat în clădirea Legislativului.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Agricultorii au cerut încă ieri să participe la o ședință cu șefii fracțiunilor parlamentare, după ce nu au găsit o soluție în timpul discuțiilor cu premierul Ion Chicu. Astăzi ei au venit să protesteze la Parlament, iar în fața lor a venit deputatul PPDA Alexandru Slusari, care a invitat un grup de fermieri la discuții, în clădirea Legislativului. 

În aceste clipe, fermieri discută cu deputații despre problemele cu care se confruntă în acest an din cauza secetei. În același timp, alți agricultori protestează în fața Parlamentului și cer să li se facă dreptate. 

Guvernul urmează să se întrunească astăzi în ședință pentru a aproba proiectul ce prevede modificarea și simplificarea Regulamentului cu privire la subvenționarea agricultorilor. Executivul va aloca încă 100 de milioane de lei din fondul de intervenție pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. Astfel, Executivul va aloca în total 300 milioane de lei pentru agricultori, în vederea compensării pierderilor înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă.

Reprezentanții sectorului agricol cer de la Guvern compensații în valoare de 3000 de lei pentru un hectar afectat de secetă, însă poziția Guvernului rămâne fermă. Premierul a declarat că statul nu poate oferi despăgubiri mai mari de 1500 de lei pentru un hectar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0