S-a descoperit mecanismul de infectare cu coronavirus

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaВсероссийский форум "Здоровье нации — основа процветания России"
Всероссийский форум Здоровье нации — основа процветания России - Sputnik Moldova
Abonare
În urma utilizării criptotografiei electronice, a medierii subtomogramelor și modelării dinamicii moleculare, cercetătorii germani au descoperit mecanismul prin care coronavirusul pătrunde în celula umană.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Cercetătorii germani au descoperit un mecanism necunoscut prin care coronavirusul pătrunde în celulă, anunță jurnalul Science, citat de RIA Novosti

Всероссийский форум Здоровье нации — основа процветания России - Sputnik Moldova
OMS a spulberat un mit despre transmiterea COVID-19

În urma utilizării criptotografiei electronice, a medierii subtomogramelor și modelării dinamicii moleculare, specialiștii au descoperit că celebrele „vârfuri”, de la care virusul și-a luat numele, se pot îndoi, deși anterior se presupunea că acestea erau solide.

Savanții au stabilit că partea globulară a proteinei S, sau „proteina spike”, care conține regiunea de legare a receptorului și mecanismele necesare fuziunii cu celula infectată, este conectată la o tulpină flexibilă. Au identificat trei „articulații” particulare în ea: „coapsa”, „genunchiul” și „glezna”.

Această flexibilitate permite virusului să se miște și să caute un receptor care se atașează o celulă țintă, spun oamenii de știință.

„Ca un balon pe o frânghie „vârfurile” se mișcă de-a lungul suprafeței virusului și, astfel, poate căuta un receptor care să se conecteze cu celula țintă”, a explicat șeful grupului de cercetare, Jakomin Krijns Loker.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial numărul de cazuri înregistrate a depășit 22 de milioane, dintre care peste 15 milioane de persoane s-au vindecat, iar 786 mii au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0