Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful statului a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățenii țării

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon le-a transmis moldovenilor cele mai sincere urări de pace și prosperitate cu ocazie sărbătorii marcate astăzi.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Schimbarea la Față a Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat cu această ocazie calde felicitări cetățenilor țării.

Освящение яблок - Sputnik Moldova
Schimbarea la Față a Domnului - istorie, semnificație și obiceiuri populare

”Schimbarea la Față a Domnului este una dintre cele 12 sărbători împărătești și amintește de minunea care a avut loc pe muntele Tabor, unde apostolii l-au văzut pe Iisus Hristos într-o formă transformată și s-au convins că El este Fiul Lui Dumnezeu”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că, în mod tradițional, în această zi, este sfințită noua recoltă de struguri, mere și alte fructe.

”Din cele mai vechi timpuri, această sărbătoare a fost cinstită în mod special în țara noastră. Multe biserici din orașele și satele Moldovei poartă hramul Schimbarea la Față a Domnului”, a mai amintit șeful statului.

Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului apare la începutul secolului al IV-lea, când Sfânta Împărăteasă Elena construiește o biserică pe Muntele Tabor. Iar în actele oficiale este menționată din prima jumătate a secolului al V-lea.

În Biserica Ortodoxă Rus exista obiceiul ca în această zi să se facă pomenirea generală a răposaților, iar în biserici creștinii obișnuiesc să aducă struguri, pe care îi împart credincioșilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0