Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon a reapărut: „M-au căutat mulți pe la mare, pe la munte” - Unde se află președintele

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17  - Sputnik Moldova
Abonare
După ce liberalul Dorin Chirtoacă a lansat în spațiul public zvonuri că președintele a dispărut și se află la mare în Turcia, Dodon a ținut să precizeze unde se află de fapt de mai multe zile.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon a infirmat zvonurile că s-ar afla la mare, în Turcia, așa cum a spus anterior fostul primar al Chișinăului, liberalul Dorin Chirtoacă. Șeful statului a precizat că se află la Moscova, la un satatoriu, unde duce un mod de viață sănătos - zilnic parcurge pe jos până la 15 kilometri. 

„Vă salut de aici, din Federația Rusă, aproape de Moscova - câteva zeci de kilometri. Zilnic, fac pe aici 10-15 kilometri prin pădure. Sunt la o instituție sanatorială, aici în Federația Rusă, dar în fiecare zi sunt la legătură cu colegii din Guvern, din Parlament, discutăm problemele care sunt, căutăm soluții împreună”, a declarat președintele Igor Dodon într-un video postat pe pagina sa de Facebook. 

Șeful statului a îndemnat oamenii să-i adreseze întrebări și că le va răspunde în cadrul unei noi ediții a emisiunii online „Președintele răspunde”. Anterior, Dorin Chirtoacă a declarat că Igor Dodon se află la mare. 

„De patru zile Dodon lipsește din Moldova și lucrurile se întâmplă în afara legii. Pentru că, dacă ar fi fost plecat în deplasare, trebuia să spună de când este plecat, până când și unde. Dacă ar fi fost plecat în concediu, trebuia să ne spună de când este plecat în concediu și până când. Și bunul simți îl obligă în condiții de pandemie să ne spună ce face și unde. (...) Dodon a plecat la mare în Turcia, iar nouă ne-a spus povești că este la Moscova”, a spus Chirtoacă.

Mai devreme, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a declarat că „pretinșii politicieni vor fi dați în judecată pentru informația falsă și calomnioasă” privind presupusa dispariție a președintelui. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0