Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Declarațiile agricultorilor după întâlnirea de la Parlament

Abonare
Fermierii nemulțumiți de soluțiile propuse de Guvern pentru redresarea crizei din sectorul agrar au venit astăzi să protesteze în fața Parlamentului.

Agricultorii au venit astăzi în fața Legislativului, în speranța că vor fi auziți de parlamentari, după ce ieri au rămas dezamăgiți de discuțiile cu premierul Ion Chicu.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul a aprobat mărimea compensațiilor pentru agricultorii afectați de secetă
Și asta pentru că ei au cerut să li se ofere compensații de 3000 de lei pentru afectat de secetă, iar șeful Guvernului a rămas ferm pe poziții - a spus că statul nu poate oferi mai mult de 1500 de lei. 

În fața protestatarilor a venit deputatul PPDA Alexandru Slusari, care a invitat un grup de fermieri la discuții cu președinții fracțiunilor parlamentare, în clădirea Legislativului. După negocieri, agricultorii au declarat că mai așteaptă două zile soluții din partea autorităților și i-au îndemnat pe toți fermierii să nu cedeze.

În cele din urmă, Guvernul s-a reunit în ședință la ora 15:00 și a aprobat mărimea compensației pentru un hectar de culturi afectate de secetă - 1500 de lei, așa cum s-a anunțat anterior. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0