Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amânare la nesfârșit: De ce nu se încheie reparația drumului Chișinău-Ungheni

© Sputnik / Игорь Агеенко / Accesați arhiva multimediaУкладка асфальта
Укладка асфальта - Sputnik Moldova
Abonare
Deși drumul Chișinău-Ungheni urma să fie dat în exploatare după reparație încă în 2016, lucrările bat pasul pe loc și acum.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Se pare că drumul Chișinău-Ungheni va intra în istorie pentru tergiversarea la nesfârșit a dării în exploatare. Deși trebuia să fie gata reparat încă acum patru ani, compania care a semnat contract cu statul a tot amânat termenul, astfel, șoseaua nu este gata nici acum și se pare că în curând nu se va întâmpla acest lucru. 

Дорога - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu lucrările de reabilitare a unor drumuri naționale

„Sunt unele probleme pe tronsonul Chișinău-Strășeni din punct de vedere financiar. Aici ar putea să fie unele riscuri legate de capacitatea financiară a antreprenorilor”, a declarat ministrul Economiei Sergiu Răilean în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Din cauza problemelor financiare ale antreprenorilor, se rețin lucrările pe tronsonul Chișinău-Strășeni și Hâncești-Lăpușna, a menționat oficialul.  

„Câteva luni în urmă au primit și niște finanțări din partea băncilor. Suntem într-o discuție permanentă cu dânșii. În cazul apariției unor riscuri mai mari vom fi nevoiți să reziliem contractul cu această companie”, a declarat ministrul Economiei.

La rândul său, premierul Ion Chicu a declarat că, cel mai probabil, va fi reziliat contractul cu firma care nu-și onorează obligațiile contractuale. 

„Altfel o să ne lungească pe 10 ani înainte această companie. A fost o eroare enormă să oferi aceste drumuri importante unei companii care nu poate să-și onoreze obligațiunile. Vă rog să discutați și să luăm o decizie, altfel istoria aceasta nu se va mai termina niciodată”, a declarat Ion Chicu. 

În luna decembrie a anului trecut serviciul de presă al Guvernului anunța că premierul a primit asigurări de la reprezentantul companiei de construcție că drumul va fi dat în folosință la finele lunii august 2020.

Costul proiectului este de peste 23 de milioane de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0