Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump, despre Putin: ”Un șahist de talie globală”

© AP Photo / Alex BrandonDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, consideră că Vladimir Putin, este un șahist de talie globală, alături de Xi Jinping, Kim Jong-un sau Tayyip Erdogan, iar contracandidatul său la funcția de președinte al SUA Joe Biden nu va putea concura cu aceștia.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin "șahist de talie globală", alături de liderii Chinei, Coreei de Nord și Turciei - Xi Jinping, Kim Jong-un și Tayyip Erdogan, informează RIA Novosti.

În același timp, șeful statului america a menționat încă o dată că concurentul său la alegerile viitoare, Joe Biden, nu va putea concura cu aceștia. El a exprimat această opinie într-un discurs din Wisconsin.

Президент Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump a anunțat că este gata de dezbateri cu Biden

De asemenea, Trump l-a criticat pe Biden și a sugerat că, dacă rivalul său va deveni președinte, el nu va putea interacționa cu liderii mondiali la fel de bine ca predecesorul său.

Anterior, președintele american i-a contrapus deja pe Putin, Xi Jinping și Erdogan lui Biden, menționând că aceștia sunt ingenioși, iar rivalul său democrat ar trebui să treacă un test de capacitate.

Biden, dacă va fi ales, va deveni cel mai vârstnic președinte american din istorie - va avea 78 de ani, cu patru ani mai mult decât Trump. Discuțiile privind facultățile sale mintale sunt determinate de declarațiile confuze ale politicianului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0