Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Meciul PSG - Leipzig din semifinala UEFA Champions League

© REUTERS / POOL / Manu FernandezChampions League - RB Leipzig Training
Champions League - RB Leipzig Training - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi are loc primul meci din semifinalele UEFA Champions League, la Lisabona întâlnindu-se echipele Paris Saint-Germain (PSG) și RB Leipzig. Iată unde puteți urmări meciul în transmisiune live.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Turneul propus de UEFA pentru a încheia sezonul în Liga Campionilor se apropie de final. Germania și Franța dau cele patru semifinaliste, fiecare țară având câte două reprezentate. Primul duel germano-francez din penultimul act se joacă în această seară la Lisabona.

Marea surpriză o reprezintă Leipzig, o formație care s-a fondat abia acum 11 ani. În 2010 juca în liga a 4-a a Germaniei, iar în Bundesliga a promovat în 2016. Deja anul viitor, Leipzig juca în Liga Campionilor, iar anul curent a ajuns până în semifinalele celei mai tari competiții intercluburi din lume.

 

© REUTERS / POOL / Manu FernandezChampions League - RB Leipzig Training
Meciul PSG - Leipzig din semifinala UEFA Champions League - Sputnik Moldova
Champions League - RB Leipzig Training

Leipzig este deținută de producătorul de băuturi energizate Red Bull, care mai are echipe în Austria, SUA și Brazilia. Cei mai buni jucători ajung în cele din urmă sub comanda antrenorului Julian Nagelsmann, care, la numai 33 de ani, este cel mai tânăr tehnician care se califică în semifinalele Ligii Campionilor. În penultimul act se va confrunta chiar cu Thomas Tuchel, primul său profesor. În sezonul 2007-2008, Tuchel era pe banca echipei a doua a lui Augsburg, unde juca Julian, în ultimul său an ca fotbalist.

 

​Dacă la Leipzig se pune accentul pe jucătorii tineri, talentați și de viteză, la PSG se poate face orice transfer se poftește. Drept dovadă, doi dintre cei mai scumpi jucători din istoria fotbalului mondial evoluează în capitala Franței: Neymar (222 milioane de euro) și Kylian Mbappe (180 milioane de euro). Chiar dacă campionul mondial Mbappe vine după o accidentare la glezna dreaptă, iar Neymar a ratat nepermis în două rânduri în sfertul cu Atalanta, PSG este favorită certă în duelul din această seară cu Leipzig. La casele de pariuri, PSG are o cotă la victorie de 1.75, în timp ce Leipzig - 4.33. Dar să nu uităm că suntem în perioada fotbalului pe timp de pandemie, iar surprizele au fost poate mai multe ca în anii trecuți. Meciul Leipzig - PSG se va juca în această seară de la ora 22:00 și va fi condus de o brigada de arbitri din Olanda în frunte cu Bjorn Kuipers.

 

© AFP 2024 / FRANCK FIFEParis Saint-Germain
Meciul PSG - Leipzig din semifinala UEFA Champions League - Sputnik Moldova
Paris Saint-Germain

 

Meciul va fi transmis în Republica Moldova de postul de televiziune Prime, iar în România de DigiSport. De asemenea, puteți urmări online pe mai multe site-uri, inclusiv livetv.ru.

Mâine în cea de-a doua semifinală se vor duela Bayern Munchen și Olympique Lyon. Germania are până acum 7 succese în Liga Campionilor, timp ce Franța a câștigat această competiție doar prin Olympique Marseille, în 1993. Finala este programată duminică, 23 august, la Lisabona.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0