Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Al treilea președinte de țară care vrea să testeze pe el însuși vaccinul Sputnik

© AP Photo / Marco UgarteAndres Manuel Lopez Obrador
Andres Manuel Lopez Obrador - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După președinții din Filipine și Venezuela, care au anunțat că doresc să fie primii care folosesc vaccinul Sputnik dezvoltat de Rusia, a venit rândul președintelui din Mexic să își exprime această dorință.

BRUXELLES, 18 aug - Sputnik. Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunțat că este gata să fie voluntar ca să testeze vaccinul anti-COVID dezvoltat în Rusia, urmând exemplul președinților din Filipine și Venezuela care au avut aceeași inițiativă.

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

“Voi fi primul care va fi vaccinat,” a anunțat Lopez Obrador, în cadrul unei conferințe de presă.

Țările din cele două Americi sunt printre cele mai afectate de pandemia COVID-19 pe plan mondial. Astfel, Mexicul a înregistrat până în prezent peste 525.700 de cazuri de infectare, situându-se pe locul al şaselea în lume în această privinţă. În țară au fost înregistrate şi peste 57.200 decese

La fel ca președintele din Mexic, și Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, a anunțat că va fi primul care îl va testa atunci când țara sa va primi dozele trimise de Rusia.

”Îi voi spune preşedintelui Putin că am o încredere enormă în studiile dvs. de combatere a COVID şi cred că vaccinul pe care l-aţi produs este într-adevăr bun pentru umanitate”, a afirmat Duterte într-o declaraţie la televiziune.

La rândul său, președintele Venezuelei Nicolas Maduro a declarat că va fi prima persoană din țară care va lua vaccinul anunțat recent de Rusia împotriva Covid-19, atunci când acesta va ajunge în țară.

Declarații similare a făcut și Nicolas Maduro, președintele Venezuelei.

”Sunt încântat că Rusia va fi prima țară din lume care își va vaccina populația”, a spus Maduro într-o declarație televizată. ”Va exista un moment în care noi toți vom fi vaccinați, iar primul care se va vaccina voi fi eu. Voi lua vaccinul, voi fi un exemplu”, a mai spus Maduro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0