Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

VIDEO - Intervenție SMURD: Un bărbat a fost transportat de urgență la Chișinău

© Sputnik / Anatolii KiriakUn pacient de la Ocnița, transportat la Chișinău de un echipaj SMURD
Un pacient de la Ocnița, transportat la Chișinău de un echipaj SMURD - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat a fost transportat de urgență de la Ocnița la Chișinău cu un echipaj SMURD. Starea lui de sănătate s-a agravat când se afla la spitalul raional și s-a luat decizia să fie adus în Capitală.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. În această după-amiază, echipajul aero-medical SMURD Iași a intervenit în Republica Moldova pentru a transporta de la Ocnița la Chișinău un bărbat de 67 de ani. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, necesitatea de transportare a acestuia pe cale aeriană a apărut în urma agravării stării de sănătate.

Pacientul a fost preluat de la Spitalul raional Ocnița și transportat în siguranță cu elicopterul în Capitală. Pe parcursul zborului starea bărbatului a fost stabilă. El a fost monitorizat constant de medicii și paramedicii SMURD Iași. La Chișinău, aparatul de zbor a aterizat pe stadionul Dinamo de unde bărbatul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 au fost efectuate paisprezece operațiuni aero-medicale SMURD în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0