Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: Viorica Dumbrăveanu, despre anularea alegerilor prezidențiale

© Sputnik / OsmatescoViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Experții din domeniul sănătății estimează că în toamnă a-m putea să ajungem la un număr și mai mare de îmbolnăviri zilnice, iată de ce autoritățile ar trebui să analizeze toate scenariile posibile în contextul alegerilor prezidențiale.
Exclusiv: Viorica Dumbrăveanu, despre anularea alegerilor prezidențiale

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” de la Sputnik Moldova, că autoritățile, la ora actuală, nu văd motive pentru ca scrutinul prezidențial să fie amânat. Totuși, sunt întreprinse acțiuni în vederea respectării tuturor măsurilor necesare pentru a reduce riscul de contaminare.

”CEC a constituit un grup de lucru din care fac parte și specialiști din domeniul sănătății publice, care au venit cu o contribuție în contextul pregătirii alegerilor din  toamnă. A fost elaborată o instrucțiune carte prevede foarte clar măsurile ce trebuie să fie realizate până la alegeri și în timpul scrutinului. Vor fi întreprinse măsuri de protecție pentru cei care vor participa la vot: dezinfectare, aerisire ș.a. La ora actuală, nu există premise pentru ca alegerile prezidențiale să nu aibă loc. Însă, în funcție de situația epidemiologică din țară, se va lua o decizie la nivel înalt”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

În ultimele două săptămâni au fost confirmate 4 822 de cazuri noi de COVID-19, iar jumătate dintre ele au fost înregistrate în Chișinău. Urmează raioanele Anenii Noi, Edineț, Ialoveni, Strășeni și regiunea transnistreană. Până acum au fost efectuate în total 181 428 de teste, în 139 290 de cazuri fiind vorba de testări noi, iar restul - repetate.

Din cele 30 183 de cazuri de COVID, 3 767 au fost înregistrate în rândul lucrătorilor medicali. S-au îmbolnăvit 963 de medici, 1 660 de asistenți medicali, 708 infirmieri și 436 de persoane care reprezintă personalul auxiliar. În total, au fost testați 13 850 de lucrători medicali, dintre care 914 doar în ultimele 7 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0