Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarații după negocieri: Agricultorii cer ședință cu șefii fracțiunilor parlamentare

© Sputnik / Mihai CarausDeclarațiile fermierilor în fața Guvernului 18.08.20
Declarațiile fermierilor în fața Guvernului 18.08.20 - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii rămân pe poziții și insistă să discute cu președinții fracțiunilor parlamentare despre probleme cu care se confruntă. În caz contrar, fermierii anunță că vor continua protestele.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Agricultorii s-au întâlnit astăzi din nou cu premierul Ion Chicu. Și de această dată, fermierii și prim-ministrul nu au ajuns la un numitor comun. Potrivit lor, Ion Chicu le-ar fi spus că nu vor primi nimic, în cazul în care nu acceptă 1500 de lei despăgubire pentru fiecare hectar afectat de secetă. Agricultorii mai spun că premierul a fost destul de tăios în discuții. Șeful Guvernului nu a făcut încă declarații pentru presă. 

''Toată situația aceasta a dus la disperare. Suntem afectați în ultimii 3 ani de secetă. Într-un stat normal se iau măsuri din timp, dar la noi prioritățile nu s-au pus corect. Să se adune acum conducerea țării și să ia decizii. Noi nu am primit deocamdată nimic clar, nu am fost auziți. Am venit la Chișinău și ni s-a spus că vom primi 1500 de lei la hectar, o cifră foarte mică. Așteptăm ca parlamentarii să ne invite la ședință'', a declarat Sergiu Stefanco, agricultor.

Agricultorii insistă să discute cu președinții fracțiunilor parlamentare. Fermierii ar putea fi invitați la Parlament, la ora 15:00.

''Nu avem la ce ne întoarce acasă. Noi nu ne-am dorit să blocăm drumurile, trebuie să mergem să discutăm cu agricultorii să vedem pașii următori. Noi chemăm toate fracțiunile parlamentare să facem o ședință comună și cu premierul, să ajungem la un consens. Cred că toți vor ca agricultorii să rămână în țară'', a declarat fermierul Andrei Dânga.

Dezamăgiți, agricultorii s-au întors să protesteze la Gara de Sud. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0