Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ziua alegerilor prezidențiale, în trei localități vor fi aleși și noii primari

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 1 noiembrie 2020, în aceeași zi cu scrutinul prezidențial, în trei sate vor avea loc alegeri locale noi - urmează să fie aleși trei primari, după ce foștii au decedat.

CHIȘINĂU, 16 august – Sputnik. Pe 1 noiembrie, în aceeași zi cu alegerile Președintelui Republicii Moldova, în trei localități vor fi aleși noi primari.

Alegeri locale noi se vor desfășura în comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra, din raionul Orhei, și în satul Dubna, din raionul Soroca.

Decizia a fost anunțată sâmbătă, 15 august, de Comisia Electorală Centrală (CEC).

ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Societate
Decizia CEC: Când începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale

„În toate cele trei cazuri, încetarea înainte de termen a mandatelor de primar a survenit ca urmare a decesului acestora”, precizează CEC.

Reamintim că primarul din satul Piatra, o femeie în vârstă de 49 de ani, a decedat după ce a fost lovită cu mașina, în iulie curent, de un bărbat care conducea în stare de ebrietate. Potrivit Poliției, el avea 1,33 mg/l de alcool în aerul expirat. Șoferul s-a antrenat într-o depășire pe contrasens și a intrat într-un grup de șase oameni, pe patru dintre care i-a spulberat.

Totodată, pe 6 septembrie, vor fi organizate alegeri locale noi în comuna Târnova, din raionul Donduşeni şi în satul Nucăreni, din raionul Teleneşti. În aceste cazuri, vacanța funcțiilor de primar a survenit după ce foștii primari au fost alești preşedinţi ai raioanelor Donduşeni şi, respectiv, Teleneşti.

Totodată, pe 15 august, CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, fixate pentru 1 noiembrie 2020. Perioada electorală pentru scrutinul prezidențial va începe pe 25 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0